Při setkávání s lidmi u stolu nejde jen o jídlo. Je to setkání ve společnosti. Doma i mimo dům, třeba v restauraci.
Naučíte se, jak vejít do běžné restaurace, a jak vcházet do těch hotelových. Osvojíte si také, zda a kdy se můžete posadit ke stolu a případně na koho počkat. Prakticky si také ukážeme, jak se muži postarají o pláště nebo kabáty.
Dozvíte se, které příbory používat a jak, jak začít mluvit a o čem. Získáte návody, jak od stolu odcházet a proč. Provedu vás také způsobem, jak jíst správně pečivo, neposedné předkrmy či záludné polévky. Vysvětlíme si, proč v etiketě stále přetrvávají některé mýty.
Osvojíte si také vaši roli, pokud jste hostitel nebo host pozvaný na slavnostní večeři. Ujistíte se, že dokážete dávat znamení ubrouskem a oslovovat správně obsluhující personál. Mimo jídla se také dostanete k informacím, jaké sklenice se na co používají, jak se používá další inventář mimo příborů, abyste ho mohli využívat.
A spousty dalších věcí...